
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری:
دشت حر: علی گروسی مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه یک هزار و ۷۳۱ روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیت در استان وجود دارد،از تهیه طرح هادی برای آن ها خبر داد و گفت: تاکنون ۶۲۰ روستا از این طرح برخوردار شده اند که ۳۶ درصد کل روستاهای استان را شامل می شوند.
به گزارش دشت حر ، علی گروسی اظهار داشت: در استان کرمانشاه سه هزار و ۱۵۲ آبادی وجود دارد که ۲ هزار و ۶۲۲ مورد دارای سکنه و ۵۳۰ مورد نیز خالی از سکنه می باشد.
وی افزود: این آبادی ها در ۱۴ شهرستان،۳۱ بخش و ۸۶ دهستان واقع شده اند که شهرستان کرمانشاه با ۸۶۰ آبادی بیشترین و شهرستان پاوه با ۹۵ آبادی کمترین تعداد آبادی های استان را به خود اختصاص داده اند.
گروسی تصریح کرد: جمعیت روستایی استان کرمانشاه بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۰ ، ۵۳۲ هزار و ۱۰۵ نفر معادل ۳۵٫۲۷ درصد از کل جمعیت استان و ۲٫۴۸ درصد جمعیت روستایی کشور می باشد که از این منظر رتبه ۱۶ کشور را دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: در راستای استقرار مدیریت نوین روستایی اقدام به اخذ یک هزار و ۵۹۴ مجوز تاسیس دهیاری در سطح مناطق روستایی استان کرده ایم که اکنون یک هزار و ۴۳۴ دهیاری در حال انجام فعالیت می باشند که از جمع دهیاران یک هزار و ۳۵۹ نفر آنان را آقایان و ۷۵ نفر را نیز بانوان تشکیل می دهند.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه هایی که در دست اقدام داریم راه اندازی ۱۶۰ دهیاری دیگر تا پایان سال جاری می باشد که در صورت تحقق این فعالیت کلیه روستاهای واجد شرایط استان دارای نهاد دهیاری می شوند.

گروسی همچنین از فعالیت یک هزار و ۳۴۲ شورای اسلامی روستا با چهار هزار و ۷۸ عضو در نواحی روستایی استان خبر داد و گفت: ۳۰ شورای اسلامی بخش با ۱۵۰ عضو نیز در سطح استان فعال و فرایند سیاستگزاری،مدیریت و نظارت را در روستاهای فاقد شورا و دهیاری انجام می دهند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: براساس تفاهم نامه منعقد شده با اداره کل آبفای روستایی،چهار روستا به عنوان پایلوت و به منظور اجرای فاضلاب کشی به صورت مشارکتی انتخاب شده اند که در حال اجرا می باشد.
وی گفت: وضعیت مطلوب اجرای فاضلاب کشی به صورت مشارکتی برای روستاهای بالای ۵۰۰ خانوار می باشد.
گروسی همچنین از توزیع یک هزار و ۸۷۰ تن قیر رایگان به روستاهای استان به منظور آسفالت راه خبر داد و گفت: این روستا ها حدود ۱۵ هزار تن دیگر نیاز دارند که امیدوارم بتوانیم در آینده این مقدار را نیز اختصاص دهیم.
وی به وضعیت پروژه های عمرانی روستاها نیز اشاره و اظهار کرد: تاکنون ۹۸۱ پروژه عمرانی با اعتباری نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۵۰ میلیون ریال برای روستاها تعریف شده که خوشبختانه تاکنون بیش از ۸۰ درصد آن ها اجرایی شده که انشاالله تا پایان سال به مرحله ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه اشاره ای به آب شرب روستایی نیز داشت و گفت: در سال گذشته از محل اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ مبلغ ۴۸ میلیارد ریال اعتبار با هدف رفع مشکل کم آبی روستاییان تخصیص یافت.

گروسی همچنین از انعقاد تفاهم نامه ای با بنیاد برکت و اداره کل نوسازی مدارس به منظور احداث ۱۰ مدرسه در سطح روستاهای محروم خبر داد و گفت: در این خصوص و برای تخصیص اعتبارات باید پیگیری های لازم صورت گیرد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به احداث یک هزار واحد مسکن محرومان در روستاها اشاره و اظهار کرد: براساس تفاهم نامه سه جانبه بین بنیاد برکت کشور، بنیاد مسکن کشور و استانداری کرمانشاه ساخت این تعداد واحد مسکن برای افراد محروم با شرایط ویژه در حال انجام می باشد.
وی گفت: با توجه به ظرفیت طرفین تفاهم نامه در صورت عملیاتی شدن این یک هزار واحد مسکونی، می توان تلاش لازم برای احداث ۵۰۰ واحد دیگر را به عمل آورد.

گروسی در ادامه نگاهی به روستاهای هدف گردشگری استان نیز داشت و گفت: هم اکنون ۱۴ روستای هدف گردشگری در استان وجود دارد که شامل شمشیر،خانقاه و هجیج در پاوه،شالان،حریر و سرخه دیزه در دالاهو،ورمقان و چرمله علیا در سنقروکلیایی،پیران در سرپل ذهاب،سراب هرسم در اسلام آبادغرب،کندوله در صحنه،نجیوران در هرسین،فش در کنگاور و سراب گلین در گیلانغرب می شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه تصریح کرد: البته با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود حداقل ۱۵ روستای دیگر که قابلیت های گردشگری دارند می توانند به این لیست اضافه شوند.
وی گفت: در استان کرمانشاه تنها چهار روستا به عنوان روستاهای بافت با ارزش شناخته شده اند و از اعتبارات متمرکز بنیاد مسکن بهره مند می شوند در حالی که وضعیت مطلوب تلاش برای به ثبت رساندن ۱۴ روستا به عنوان روستای بافت باارزش می باشد که این موضوع باید پیگیری شود.
گروسی همچنین به اجرای طرح مشارکت مردم در راه اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته نیز اشاره و اظهار کرد: این طرح از ابتدای سال ۹۴ و از سوی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به استان ابلاغ شد که تا به حال حدود ۱۰۳ طرح مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: از مجموع طرح های بررسی شده، ۱۴ مورد به تصویب رسید که نهایتا ۹ طرح در کمیته ملی طرح نیز مصوب و وارد مراحل تکمیل مدارک و معرفی به بانک شدند که تا به حال تعداد سه طرح تکمیل مدارک کرده و آماده پرداخت تسهیلات می باشند.
گروسی میزان اشتغال ایجاد شده از این طرح ها را حدود یک هزار و ۴۶۱ نفر و اعتبار مور نیاز برای راه اندازی آن ها را نیز حدود ۲۸۹ میلیارد ریال عنوان کرد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه در ادامه به وضعیت روستاهای استان از لحاظ برخورداری شاخص های زیربنایی نیز اشاره و اظهار کرد: نسبت طول راه روستایی آسفالته به کل راه های روستایی استان از ۵۱ درصد در سال ۱۳۸۴ به ۶۲ درصد در سال ۱۳۸۹ افزایش یافته که نرخ رشد در این دوره چهار درصد بوده است.
وی ادامه داد: همچنین این شاخص از۶۷ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۷۹٫۷۸ درصد در سال ۱۳۹۴ افزایش یافته که نرخ رشد نیز در این دوره ۴٫۵ درصد بوده است.
گروسی گفت: نسبت جمعیت روستاهای بالای ۵۰ خانوار بهره مند از جاده آسفالته به جمعیت روستاهای بالای ۵۰ خانوار استان از ۷۹ درصد در سال ۱۳۸۴ به ۸۱ درصد در سال ۱۳۸۹ افزایش یافته که نرخ رشد آن در این دوره نیم درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین این شاخص از ۸۶٫۵ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۹۱٫۳ درصد در سال ۱۳۹۴ افزایش یافته که نرخ رشد در این دوره ۱٫۴ درصد بوده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه نسبت جمعیت روستاهای بالا ۲۰ خانوار بهره مند از جاده آسفالته به جمعیت روستایی استان از ۷۵٫۵ درصد در سال ۱۳۸۴ به ۷۶٫۶ درصد در سال ۱۳۸۹ افزایش یافته خاطرنشان کرد: نرخ رشد در این دوره حدود نیم درصد ۰٫۳ درصد بوده است.
علی گروسی در پایان گفت: این شاخص از ۷۶٫۶ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۸۷٫۷۱ درصد در سال ۱۳۹۴ افزایش یافته که نرخ رشد در این دوره ۳٫۴ درصد بوده است.
تاریخ انتشار مطلب:۱۳۹۵/۰۷/۱۵ - ۲۲:۳۷