به گزارش دشت حر؛

دشت حر: حفاری تونل انتقال آب زاگرس بعنوان بلندترین تونل انتقال آب ایران در شهرستان ثلاث باباجانی به پایان رسید و با حضور وزیر نیرو افتتاح شد.

به گزارش دشت حر ، مهندس چیت چیان وزیر نیرو در آیین افتتاح تونل انتقال آب زاگرس گفت: امروز یکی از لذت بخش ترین روزهای دوران مسئولیتم است که شاهد تحقق این پروژه عظیم و‌کلان هستیم.
وزیر نیرو افزود: این پروژه از افتخارات مهندسی کشور به شمار می رود و همه کارشناسان براین باورند که یک نمونه بی نظیر در این عرصه، نه تنها در کشور ‌بلکه در جهان است.
  چیت چیان با تقدیر از فعالیت جهادی دست اندرکاران این پروژه عظیم‌، افزود: بسیاری از مدیران و مشاورین و ناظرین این طرح از دلاور مردان دوران دفاع مقدس هستند و تحقق چنین طرح باعظمتی تنها با علاقه، اراده و تصمیم فوق‌العاده میسر شد و باید این کار را به همه ملت ایران و مخصوصا مقام معظم رهبری تبریک گفت.
 مقام عالی وزارت نیرو در ادامه تونل انتقال آب زاگرس را یک شاهکار مهندسی تلقی کرد و خاطرنشان ساخت:  تمام مشکلاتی که در مجموعه پروژه های آبی جهان از قبیل هجوم آب، برخورد با غارهای وسیع زیرزمینی، برخورد با گازهای سمی و‌ مشقات فراوان انتقال آن به خارج از تونل، ریزش های متعدد در جریان پمپاژ آب و پیچیدگی های بسیار زیاد دیگر وجود دارد، در این پروژه بود که تمامی این موانع با دستان‌توانای کارشناسان خبره و فرزندان برومند و نخبه کشور عزیزمان انجام شد و هم‌اکنون از نظر مهندسی -اگر تونل حفرشده میان سوییس و ایتالیا را فاکتور بگیریم- پروژه تونل زاگرس بزرگترین پروژه انتقال آب دنیاست.


 وزیر نیرو به ویژگیهای خاص این پروژه از نظر مدیریتی اشاره کرد و افزود: از نظر مدیریتی، منطقه از نظر دسترسی با دشواری های متعدد روبرو بوده که بر مشقت‌های پروژه افزوده است. از نظر پشتیبانی، مالی، نیروی انسانی، اقدامات بالادست و‌پایین دست، پیشبرد پروژه ای در این ابعاد کار بسیار طاقت فرسایی بود که جا دارد از استاندار و معاونین ایشان، آب منطقه ای استان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاءو نجف و تمامی دست اندرکاران این پروژه قدردانی کنم.
چیت چیان در ادامه به تاثیرات این پروژه در توسعه‌استانهای کرمانشاه و ایلام اشاره کرد و گفت: استانهای کرمانشاه و ایلام در طول جنگ تحمیلی صدمات زیادی دیده‌اند و‌ توسعه این استانها به تاخیر افتاده است و با در نظر داشتن شرایط اقلیمی و خاک حاصلخیز این مناطق، توانمندسازی منابع آبی با بالاترین بهره وری می تواند در توسعه آنها نقشی محوری ایفا کند و با گشایش صورت گرفته، این‌تونل در نخستین دوره کشت‌ که پاییز پیش رو است، آمادگی آبدهی به زمین های کشاورزی منطقه را دارد.
اسدالله رازانی استاندار کرمانشاه نیز با گرامیداشت یاد و ‌خاطره مهندسین و کارگرانی که جان خود را در مسیر تحقق این پروژه نثار سربلندی و رفاه ملت ایران کردند، افزود: برای استان کرمانشاه و مردم کرمانشاه و ایلام که در غرب کشور هشت سال درگیر جنگ بوده اند، یکی از زمینه های اصلی توسعه، رونق کشاورزی و تأمین منابع آب است و به بهره برداری رسیدن‌ این پروژه که بزرگترین پروژه آبی برای استان ما و بزرگترین پروژه عمرانی در تاریخ استان و غرب کشور است اهمیت بسزایی دارد.
 رازانی با تشریح ابعاد طرح سامانه گرمسیری و‌تونل بلند زاگرس خاطرنشان ساخت: امروز یک روز سرنوشت ساز و تاریخی در حوزه توسعه استان محسوب می شود، چرا که فرزندان رشید ایران توانستند با تکیه‌ بر دانش بومی، با تمام مشکلات موجود، این‌تونل عظیم ۴۹ کیلومتری را به اتمام برسانند و جا دارد که این مهم‌را به همه مردم کشور و به ویژه مردم استانهای کرمانشاه و ایلام تبریک بگویم و دعا کنیم که رحمت الهی و نزولات جوی در منطقه به گونه ای باشد که دشتهای حاصلخیز غرب کشور از مواهب این طرح عظیم منتفع شوند.
 استاندار کرمانشاه همچنین از وزارت نیرو و تمامی کسانی که در تحقق این پروژه سهیم بوده اند تقدیر کرد و افزود: با بررسی سوابق و تاریخچه حوزه برنامه ریزی منابع آب می توان دریافت که حدود یک قرن است که مجموعه کارشناسان این حوزه آرزوی تحقق این سامانه را دارند که خوشبختانه سفر مقام معظم رهبری نقطه عطفی در این پروژه بود و در مرداد ۹۳ این پروژه در ردیف تامین اعتبار صندوق توسعه ملی قرار گرفت و اهتمام دولت تدبیر و امید در به پایان رساندن این کار قابل ستایش است.

تاریخ انتشار مطلب:۱۳۹۶/۰۲/۰۹ - ۱۹:۲۲


پربيننده ترين ها

کانال تلگرام دشت حر کمک به کودکان سرطانی تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب