در نماز جمعه شهرستان ثلاث باباجانی ؛
دشت حر : مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی-سیاسی جمعه در شهرستان ثلاث باباجانی از ارائه ۲۵ میلیون نفر ساعت آموزش توسط مجموعه فنی و حرفه ای استان کرمانشاه طی مدت سپری شده از عمر دولت یازدهم خبرداد.
به گزارش دشت حر ، داوود ناصری امید در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی-سیاسی جمعه این هفته شهرستان ثلاث باباجانی،ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای دولت رجایی و باهنر و تبریک این هفته به دولتمردان جمهوری اسلامی ایران گفت: فرصتی پیش آمده که به بیان عملکرد دولت تدبیر و امید و دستاوردهای آن طی مدت سپری شده از عمر آن بپردازیم.
وی افزود: در دولت یازدهم با عقلانیت و منطقی که ریاست محترم جمهوری پیش گرفتند و تلاشی که دولتمردان داشتند،دستاوردهای کلانی را رقم زدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه گفت: دولت یازدهم در شرایطی نهاد اجرایی کشور را در تابستان ۹۲ تحویل گرفت که رشد شتابان تورم،رکود بالای اقتصادی و بازار متلاطم دارایی ها دور نمای مبهمی از آینده اقتصاد کلان ایران را ترسیم می کرد.
وی افزود: از سوی دیگر تحریم های ظالمانه استکبار و بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران شرایط بازارپولی و ارزی کشور را تحت تاثیر خودش قرار داده بود که مردم نشانه بارز آن را در افزایش سه برابری قیمت دلار و سایر ارزها مشاهده می کردند.
ناصری امید یادآور شد: هم چنین شرایط،شرایطی بود که صادرات نفتی ایران در تحریم بود و قطع ارتباط بانکی با شبکه جهانی بر صادرات غیر نفتی و نیز تجارت خارجی ایران تاثیر گذاشته بود.
وی خاطر نشان کرد: با این اوضاع و همه مشکلات،دولت یازدهم با شعار «تدبیر و امید» به موازات آغاز مذاکرات هسته ای برای رفع تحریم ها،اصلاحات داخلی را نیز کلید زده و در برنامه ای که در ابتدای دولت اعلام کرد بحث مهار تورم را که به صورت افسار گسیخته ای به بالای ۴۰ درصد رسیده بوده در دستور کار خود قرار داد.
ناصری امید افزود: دولت با کنترل نقدینگی و نرخ نزولی تورم با ارتقای انضباط مالی و پولی،مدیریت مناسب نقدینگی،مدیریت منابع به سوی فعالیت های تولیدی محور،نرخ تورم به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت و توانست نرخ تورم از بالای ۴۰ درصد در مهر ماه سال ۹۲ به زیر ۱۰ درصد در پایان تیر ماه امسال برساند که یک موفقیت و دستاورد بسیار بالایی است که با وجود شرایط سخت موجود دولت توانست به دست آورد.
لزوم ایجاد نگرش و فعالیت جدید برای تغییر نرخ بیکاری
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه افزود: هم چنین دولت توانست نرخ رشد اقتصادی که در سال ۹۱ به منفی ۵.۸ درصد رسیده بود را در سه ماهه نخست امسال به رشد مثبت ۴.۴ درصد برساند.
هم چنین طبق آمار بانک جهانی نرخ فضای کسب و کار از رده ۱۳۲ به ۱۱۸ رسید که رسیدن به این آمار و ارقام هم نیاز به زمان و همه موارد زیادی دارد و این محدودیت هایی که بر کشور حاکم بود کار بسیار بزرگ و ارزنده ای است.
وی تصریح کرد: ثبات امروز بازار،تهیه مایحتاج مردم و تغییر نکردن هر روزه قیمت ها،تنها بخشی از فعالیت های اقتصادی دولت است که بدون آنکه از اعتدال خارج شود به آنها دست یافته است.
ناصری امید تاکید و خاطر نشان کرد: در مورد فرصت های جدید شغلی و کاهش نرخ بیکاری نیز،باید توجه داشته باشیم که بازار کار ایران طی دو دهه گذشته با شرایط دشواری مواجه بوده است،به طوری که نرخ مشارکت کاهش یافته و ترکیب اشتغال بر حسب جنسیت و گروه های سنی،تغییرات قابل ملاحظه ای را نشان می دهد و در نتیجه نرخ بیکاری در سطوح بالایی علی الخصوص در برخی استان ها،من جمله استان کرمانشاه ماندگار شده و لازم است نگرش و فعالیت جدیدی در این زمینه در کشور و استان صورت بگیرد.
وی گفت: از اقداماتی که در حوزه بازار کار در دولت یازدهم صورت گرفته می توان به گسترش آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای،بهبود اشتغال گروه های کم درآمد،بخشودگی سود و جرایم تسهیلات،توزیع درآمد و رفاه اجتماعی اشاره کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه افزود: هم چنین در بخش سیاست های اجرایی نیز می توان به مدیریت نقدینگی و کنترل تورم،ادامه پرداخت نقدی یارانه به خانواده ها و فراخوان عمومی جهت انصراف افراد غیر نیازمند از یارانه،تامین کالاهای اساسی و دارو با ارز مرجع،انضباط مالی و پولی و ثبات بازار،اختصاص اعتبارات میلیاردی به منظور اجرای برنامه های تحول سازمانی سلامت که کمک بسیار بزرگی به مردم خصوصا اقشار کم درآمد جامعه در بر داشت،کاهش میزان پرداخت بیماران بستری در بیمارستان های وابسته به وزارات بهداشت و درمان،حفاظت و حمایت مالی از بیمارن صعب العلاج،خاص و نیازمند که از اقدامات بسیار مفید بود،از همه مهمتر پوشش بیمه پایه سلامت به صورت رایگان و اجباری برای افراد فاقد بیمه که واقعا یکی از کارهای اساسی و بنیادی بود که در دولت یازدهم صورت گرفت اشاره کرد.
گسترش آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای
وی اشاره ای نیز به فعالیت های مجموعه آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در طول مدت سپری شده از دولت یازدهم داشت و گفت: خوشبختانه مجموعه آموزش فنی و حرفه ای هم در استان و هم در کشور،طی این سه ساله با تدابیر و برنامه هایی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در پیش گرفت و با همه محدودیت ها و مشکلاتی که در چند سال اخیر با آن مواجه بودیم خصوصا در استان کرمانشاه ما توانستیم تعهداتمان را مشابه تعهداتی که در زمانی که از درآمد خوبی برخوردار بودیم را بلکه بیشتر نسبت به سال های قبل هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت بالا ببریم.
ارائه ۲۵ میلیون نفر ساعت آموزش مهارتی طی مدت سپری شده از دولت
ناصری امید از ارائه ۲۵ میلیون نفر ساعت آموزش در سطح استان در قالب بیش از ۱۲۰ هزار نفر دوره در بخش خصوصی و دولتی خبرداد و گفت: همانطور که مردم عزیزمان مطلع هستند هم اکنون در راستای توسعه در هر زمینه ای یکی از مولفه های اصلی توجه به بخش آموزش است.
وی تصریح کرد: در یکی دو دهه اخیر توفیقات بسیار خوب و ارزنده ای در بحث آموزش های عالی داشتیم اما با توجه به عدم تناسب تحصیلکرده های دانشگاهی با نیاز بازار کار،معضلاتی را هم اکنون مشاهده می کنیم و با توجه به ۴.۵ میلیون نفر دانشجوی درحال تحصیل در دانشگاه های ما،باید با استفاده از این پتانسیل اقدامات مفیدی در راستای توانمندسازی این قشر در نظر بگیریم که پس از فارغ التحصیلی بتوانند با کسب مهارت های تئوری و عملی،یک فرد توانمند وارد جامعه شده و در انتظار استخدام در یگان ها و نهادهای دولتی نباشند و نه تنها در راستای خود اشتغالی خودشان قدم بردارند،بلکه نقش کارآفرین را داشته باشند و برای دیگران نیز ایجاد اشتغال کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه با اشاره به دیگر اقدامات این اداره کل گفت: علاوه بر بحث ارائه آموزش ها که غالب آن با همکاری بخش خصوصی صورت گرفت.در حال حاضر در تمام شهرستان مراکز دولتی چه در بخش خواهران و چه برادران داریم و هیچگونه محدودیتی در انجام رسال اصلیمان وجود ندارد و حتی در بعضی از مراکزمان،من جمله مرکز دو منظوره شهرستان ثلاث باباجانی،امکانات خوابگاهی داریم که افراد جویای کار که از روستاها برای گذراندن دوره های آموزشی به مراکز ما مراجعه می کنند بتوانند از امکانات خوابگاهی و سلف سرویس به صورت رایگان بهره مند شوند که اینها از برکات و نعمات نظام جمهوری اسلامی است که می توانیم علاوه بر اینکه آموزش هایمان را به صورت رایگان در خدمت مردم ارائه می دهیم به روستاییان علاقه مند به مهارت آموزی امکانات رفاهی ارائه دهیم.
ایجاد سه مرکز آموزش مهارتی در استان کرمانشاه
وی از ایجاد سه مرکز آموزشی دیگر نیز در استان طی مدت سپری شده از دولت یازدهم خبرداد و تصریح کرد: کار اجرایی این مراکز از نظر فیزیکی به اتمام رسیده و در ماه های آینده با تجهیز آنها مورد بهره برداری قرار می گیرد.
ناصری امید تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس این مجموعه را از دیگر اقدامات خوبی که در دولت یازدهم صورت گرفت برشمرد و گفت: این موضوع دغدغه این عزیزان که بعضا ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه آموزشی در مراکز فنی و حرفه ای داشتند بود که به همت این دولت در ۶ ماهه امسال شاهد تبدیل وضعیت ۶۰ نفر از این افراد بودیم و امیدواریم تا پایان سال جاری،مراحل تبدیل وضعیت مابقی مربیان به سرانجام برسد.
وی بر نهادینه کردن فرهنگ مهارت آموزی در سطح جامعه تاکید کرد و نقش خانواده ها را در این زمینه بسیار مهم برشمرد.
لزوم تحصیل دانش آموزان در رشته های متناسب با بازار کار
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه افزود: ما باید در سطح جامعه به اندازه ای که نگران تحصیلات دانشگاهی فرزندانمان هستیم،پیش از آن تناسب و نیاز بازار کار در رشته هایی که فرزندانمان را ترغیب به تحصیل می کنیم بسنجیم و خانواده ها باید برای فرزندانشان در دوره های مختلف زندگی دوره های آموزش فنی و حرفه ای را سرلوحه و در برنامه های آموزشی و درسی آنها قرار دهند.
وی تصریح کرد: هم اکنون بسیاری از رشته های مهارتی که ما آموزش می دهیم،شغل آن در بازار اشباع نشده و افراد می توانند پس از گذراندن این دوره ها و توانمند شدن در آن رشته،علاوه بر ایجاد اشتغال برای خودشان در جامعه،یک کارآفرین باشند و برای دیگران ایجاد اشتغال کنند.
ناصری امید اشاره ای نیز به اقدامات دولت یازدهم در ثلاث باباجانی داشت و گفت: آبرسانی به ۲۹ روستای شهرستان ثلاث باباجانی،رفع نقاط حادثه خیز،گسترش مساحت زمین های کشاورزی شهرستان،احداث بیمارستان ۳۲ تختخوابی،رشد تعداد مراکز آموزشی و هوشمندسازی مدارس،گاز رسانی به ۴روستای ثلاث باباجانی،نصب و راه اندازی سایت های مخابراتی،افزایش صادرات از بازارچه مرزی شیخ صله و تهیه و اجرای طرح هادی روستایی از دستاوردهای دولت یازدهم در این شهرستان بوده است.
تاریخ انتشار مطلب:۱۳۹۵/۰۶/۰۶ - ۱:۰۹