آوای دشت حُر : در روزهای پایانی سال ۱۳۶۶ یکی از دردناک‌ترین و غم‌انگیز‌ترین رویدادها در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به وقوع پیوست؛ ۲۵ اسفند، ۵۰ فروند هواپیمای ویژه ارتش عراق در افق غرب آسمان حلبچه ظاهر شدند و با ریختن ۲۰۰ بمب حاوی مواد شیمیایی، دست به کشتار مردم کردنشین این منطقه […]

001

آوای دشت حُر : در روزهای پایانی سال ۱۳۶۶ یکی از دردناک‌ترین و غم‌انگیز‌ترین رویدادها در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به وقوع پیوست؛ ۲۵ اسفند، ۵۰ فروند هواپیمای ویژه ارتش عراق در افق غرب آسمان حلبچه ظاهر شدند و با ریختن ۲۰۰ بمب حاوی مواد شیمیایی، دست به کشتار مردم کردنشین این منطقه زدند.

به گزارش آوای دشت حُر ، این بمباران بخشی از عملیات گسترده‌ای به ‌نام عملیات انفال بود که بر ضد ساکنان مناطق کردنشین عراق انجام گرفت و ‌هزاران تن از شهروندان کُرد عراقی قربانی سیاست‌های رژیم بعث حاکم بر عراق و نسل‌کشی سازمان‌یافته این رژیم شدند.

پیش از حملات شیمیایی، شهر به‌مدت دو روز با بمب‌های متعارف بمباران شد.

ظاهراً علی حسن المجید (فرمانده عملیات) می‌خواسته شیشه ساختمان‌های شهر را بشکند، تا امکان مقاومت در مقابل گازهای سمی به حداقل برسد.

002

003

البته این اولین بار نبود که در جنگ ایران و عراق از سلاح شیمیایی استفاده می­ شد. اما این بار این مواد بر علیه شهروندان عراقی و در خاک کشور عراق اتفاق می افتاد در این روز و طی عملیاتی موسوم به انفال، حلبچه در سکوت جامعه جهانی شاهد وسیع‌ترین مورد استفاده از تسلیحات شیمیایی پس از جنگ اول جهانی بود که بر اثر آن حداقل ۵ هزار نفر از مردم کرد را به کام مرگ فرو برد و بیش از ۹ هزار نفر را نیز مجروح کرد.

عملیات انفال سلسله عملیات­ هایی بود که عراق علیه کردهای این کشور انجام داد. انفال به معنای غنایم جنگی و اسم سوره هشتم قرآن مجید است. عملیات انفال نیز شامل ۸ عملیات از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۸۹ بود که مهم ­ترین آن در طول سال ۱۹۸۸ رخ داد.

004

رژیم بعث عراق با هدف بر‌هم‌زدن ترکیب جمعیتی کردستان عراق و عربی ساختن آن با عملیات انفال طی نسل­ کشی مردم غیرنظامی کرد بیش از ۴ هزار روستا را نابود کرد.

حمله شیمیایی به حلبچه در ۸۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر سلیمانیه‌ نیز یکی از این عملیات‌ها بود که براساس گزارش سازمان ملل، این عملیات «پاک سازی نژادی» نامیده شده است.

برخی گزارش‌ها نیز آن را با جنایات نازی‌ها در اروپای شرقی مقایسه کرده و بر آن نام هولوکاست کردها نهاده‌اند.

005

ابعاد فاجعه شیمیایی حلبچه در مقیاسی به وقوع پیوست که به باور بسیاری با فجایع بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی قابل قیاس است. از این‌رو پس از هیروشیما این شهر را می‌توان قربانی جنایت علیه بشریت و نمادی از توحش مدرن یک رژیم فاشیستی دانست.

با وجود گذشت چندین سال از این جنایت هنوز یادگارهای شوم فاجعه حلبچه با عارضه‌هایی از قبیل نابینایی، نازایی، سرطان و تولد فرزندان معلول به جای مانده است.

گذشت این همه سال نیز نتوانسته زخم‌ها و تاول‌های مرگبار گازهای شیمیایی را روی پوست مردمان بی­ دفاع حلبچه التیام بخشد تا این شهر در کنار شهرهای سردشت، دالاهو، جلیل‌آباد و… اسنادی زنده از جنایت‌های جنگی رژیم بعث عراق و خیانت علیه بشریت حامیان غربی‌‌اش باشند.

006

استفاده از تسلیحات شیمیایی از سوی عراق از ابتدای جنگ تحمیلی و تا قبل از بمباران شیمیایی حلبچه نیز بارها اتفاق افتاده بود.

جدول ذیل برخی از این موارد را نشان می­ دهد:

Jad

منبع : واحد مرکزی خبر

تاریخ انتشار مطلب:۱۳۹۴/۱۲/۲۴ - ۲۰:۲۵

کانال تلگرام دشت حر کمک به کودکان سرطانی تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب